Ingrediënten

  • 4 Näkd Strawberry Crunch Bars 
  • 65g cashewnoten, een nacht geweekt in water en uitgelekt 
  • Sap van 2 citroenen 
  • 60ml ahornsiroop 
  • 60ml kokosolie, gesmolten 
  • 1 theelepel vanille-extract 
  • 3 dadels, ontpit
  •  6 grote aardbeien

Methode

Vet een (cupcake) bakblik naar keuze in met wat boter of olie. Voor deze cheesecakes is een harvormig blikje gebruikt. Hak de Näkd bars in een keukenmachine of blender kleine stukjes en verdeel ze in 6 porties in het bakblikje.  Druk de kruimels stevig in de bodem van de vormpjes. 

Meng de cashewnoten, ahornsiroop, kokosolie en vanille een glad  mengsel met een garde. Giet het mengsel op elk van de kruimelbodems tot aan de bovenkant.
    

Maak de aardbeienswirl door de dadels en aardbeien in een blender of keukenmachine tot een mooi gladde puree te mixen. Druppel vervolgens een paar druppels van de aardbeipuree per cheescakeje op de bovenkant . Gebruik een houten prikker en roer voorzichtig de puree door de cheesecake voor een swirl effect.

Plaats de cheesecakes in de vriezer gedurende de nacht of laat ze ten minste 4 uur uitharden.
Serveeer op kamertemperatuur en enjoy!


 

Source: wallflowerkitchen.com

 

© Cupcakerecepten.nl