Ingrediënten

Vanilla cupcake met lavender sugar & Earl Grey tea

  • 130 ml volle melk
  • 4 Earl Grey theezakjes
  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lavender sugar: voeg 1 eetlepel verse lavendel (aan het steeltje of losse bloempjes) toe aan 200 gram fijne kristalsuiker en bewaar dit in een glazen potje. Als je geen verse lavendel hebt, vervang dit  dan door 1 theelepel gedroogde lavendel. *
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram bloem
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract

Earl grey tea buttercream frosting

  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille extract
  • 40 ml melk
  • 500 gram poedersuiker
  • 4 theelepels Earl Grey melk

* Wanneer je lavendelsuiker wilt gebruiken in dit recept, maak de suiker dan minimaal de avond van te voren klaar. Zo kan de lavendel goed in de suiker trekken.


 

Methode

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een klein pannetje op het vuur, en voeg melk en theezakjes toe. Breng de melk zachtjes aan de kook, en haal het pannetje dan van het vuur. Doe een deksel op het pannetje en laat de theezakjes rustig in de melk trekken.

Intussen mix je de boter in een kom met de mixer
op middelhoge snelheid luchtig. Voeg nu de eieren één voor één toe, en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid. In een andere kom meng je zelfrijzend bakmeel en bloem. Voeg dit meelmengsel nu beetje bij beetje bij het botermengsel en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu ook de suiker toe, en mix weer met de mixer tot een glad en luchtig geheel.

Voeg nu de Earl Grey melk en vanille toe aan het beslag, maar laat 4 theelepels over voor de frosting. Mix nog even kort met de mixer op middelhoge snelheid.

Vul de bakvormpjes tot 3/4 met het beslag en bak de cupcakes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen op een rekje.

Maak intussen de frosting. In een kom mix je de boter met vanille en melk tot een luchtige massa. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid. Als laatste voeg je de 4 eetlepels Earl Grey melk toe en mix je nog eens goed met de mixer tot een heerlijke fluffy frosting.

Als de cupcakes zijn afgekoeld decoreer je de cupcakes met de frosting. Gebruik hiervoor een spuitzak of spatel. Decoreer de cupcakes met wat lavender sugar!

 

 

© Cupcakerecepten.nl