Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 Gram kristalsuiker
  • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract

Marcarpone frosting

  • 30 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 125 gram mascarpone op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract

Decoratie

  • Snoepjes naar wens

Methode

Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Bak de cupcakes volgens het basisrecept cupcakes en laat de cupcakes even afkoelen. Maak intussen de frosting.

Voor de frosting mix je de boter en de mascarpone met een mixer op middelhoge snelheid tot een fluffy geheel. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe, en mix steeds met de mixer op lage snelheid. Ga je iets te hard met de mixer, dan sta je in een suikerwolk :-) Voeg nu de vanille toe en mix nog een laaste keer door. Je kan de frosting op de cupcakes spuiten met een spuitzak met stervormige tip, of smeer de frosting op de cupcakes met een spatel. Dat is ook leuk en net zo lekker!

Plaats de gekleurde snoepjes op de frosting en je zomerse gebakjes zijn klaar om te serveren.

Enjoy!

 

Source recipe & image: Afternooncrumbs.com

© Cupcakerecepten.nl