Ingrediënten voor 1 smash cake taartje of 1 cupcake taart

 • 450 gram fijne kristalsuiker
 • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
 • 4 eieren, op kamertemperatuur
 • 2 eetlepels vanille extract
 • 450 gram bloem
 • 3½ theelepel bakpoeder
 • 360 ml melk ( vol )

Makkelijke boterceme frosting

 • 125  gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
 • 1 theelepel vanilla extract
 • 250 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels melk

Methode

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ronde bakblikken of springvormen in ( ø 20 cm  |  7 - 10 cm hoog ) met boter. Vet alle randen heel goed in, of gebruik voor meer precisie een bakspray.

Beslag maken

Doe de boter en suiker in een grote kom, en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot de suiker is opgelost in de boter en het geheel romig is. Voe de eieren een voor een toe, en mix steeds met de mixer op middelhoge sneldheid. Roer de vanille in het beslag met een spatel.

Combineer bloem en bakpoeder en voeg dit beetje bij beetje toe aan het beslag. Voeg ook de melk beetje bij beetje toe en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid.

Giet het beslag rustig in de bakvormen en plaats ze in het midden van de oven. Naast elkaar als dat kan, of bak ze anders 1 voor 1. Bak de taartjes ongeveer 35 tot 40 minuten, controleer met een houten prikker of de cake gaar is. Is de cake gaar, dan kleeft er geen nat beslag meer aan de houten prikker.

 

 

Maak de frosting

Mix de boter met de mixer op middelhoge snelheid totdat de boter licht van kleur is en luchtig. Voeg de vanille toe en begin met het toevoegen van de poedersuiker. Doe dit beetje bij beetje, en mix steeds met de mixer op lage tot middelhoge snelheid. Voeg de melk toe en mix tot een fluffy geheel.

Kleur de frosting in de gewenste kleuren. Verdeel hiervoor de frosting in 2 kommen. Met een drupje voedselkleurstof of wat aardbeien(jam) kleur je de ene kom bijvoorbeeld roze, en laat je de andere wit.

 

Smash cake taartje of smash cake cupcake maken

Als de cake is afgekoeld smeer je een laag frosting op 1 cake en plaats de andere cake er boven op. Decoreer de cake met de frosting naar wens. Je kan de frosting met behulp van een spuitzak aanbrengen of smeren met een mes voor een meer rustic geheel.

Wil je dat het taartje er uit ziet als een grote cupcake? Snij dan de bovenste helft van de cake rond af, en decoreer de bovenkant flink met gekleurde swirls van frosting. Besmeer de onderkant van de cake met witte frosting. Maak het geheel af met sprinkles, vlaggetjes of andere decoraties die passen bij jouw kleine lieveling!

Enjoy!

 

 

© Recept van Cupcakerecepten.nl

 

Images

 • 1: jenniferpriscophotography.com,
 • 2: christie-v.com