Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 gram gedroogde vijgen, fijn gehakt

Topping

  • 100 gram boter
  • 200 gram monchou
  • 120 ml geklopte slagroom
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepel geraspte citroen schil


Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille en geraspte vijgen toe en meng alles nog eens goed door elkaar.

Topping
Meng de poedersuiker, de zachte boter en monchou. Mix het geheel met op middel hoge snelheid met een mixer  en voeg de geklopte slagroom en vanille toe. Voeg naar wens meer slagroom toe om het beslag steviger te maken. Voeg als laatste de citroenrasp  toe. Mix nog eens goed door met de mixer. Laat het geheel 10 minuten opstijven in de koelkast.

Breng de topping met een spatel aan op de cupcakes. Decoreer de topping met een beetje rasp van de citroen.

© Cupcakerecepten.nl