Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur

Vulling
Elke topping mogelijk

Extra
Fondant om de cupcake te bekleden
Kleurstoffen

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Verdeel het beslag over 3 kommen en kleur elke kom beslag met een andere kleurstof. In ons voorbeeld hebben we steeds een beetje meer van dezelfde kleurstof gebruikt, zodat de kleurlagen mooi in elkaar overlopen. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bak de cupcakes zoals gewoonlijk.

 

Vulling

Als vulling kun je het basisrecept frosting gebruiken, maar je kunt elke topping nemen die je wilt. Wij hebben voor een mooie witte Italiaanse Meringue topping gekozen, zodat de heldere kleurlagen van de cake goed uitkomen.

 

Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn haal je de cupcakes uit de papieren bakvormpjes.  Snij elke cupcakes met een scherp mes in 3 laagjes.

 

 



Neem steeds een laag van een andere kleur om zo de cupcakes op te bouwen in lagen. Met een spatel smeer je op elke laag cake een laag vulling.

 





Met een spatel smeer je op elke laag cake een laag vulling. Als alle lagen op elkaar zitten smeer je de hele cupcake in met de vulling. Zet de cupcakes even in de koeling.

 

 

 

Rol een plak fondant uit tot +/- 0,2 cm. Bedek de cupcakes een voor een met een laagje fondant en snij aan de onderkant de overtollige fondant weg met een mesje.

 

  • Je kunt ook werken met stiften (eetbare inkt). Bedek je de cupcakes eerst met de fondant, laat de cupcakes in de koelkast staan voor een nachtje en daarna kun je een tekening op de fondant maken.

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl