Ingrediënten voor 12 cupcakes 

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram (licht) bruine basterdsuiker (goed aandrukken tijdens wegen)
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

Cookie dough
110 gram roomboter op kamertemperatuur
75 gram kristalsuiker
75 gram bruine basterdsuiker ( goed aandrukken tijdens wegen)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
150 gram bloem
snufje zout
50 gram mini chocolate sprinkles

TIP maak de avond van te voren alvast de cookie dough.

Frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
3 eetlepels cacaopoeder

Methode

Maak het basisrecept cupcakes met basterdsuiker. Voeg als laatste de vanille toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Maak nu eerst de cookie dough voordat je verder gaar en de cupcakes in de oven bakt.Cookie dough
Doe de boter en de suiker in een kom en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel. Voeg de melk en vanille toe en mix glad. Voeg dan het meel beetje bij beetje toe en als laatste het zout. Roer nu de mini chocolate sprinkles door het deeg. Rol het deeg tot een langwerpige rol en snij in kleine stukjes. Doe de rolletjes deeg in een plastic ziplock zak en leg ze voor minstens 3 tot 4 uur in de vriezer.

 

Vul nu elk bakvormpjes tot 1/2 vol met cupcakebeslag en duw als laatste in elk bakvormpje een bevroren cookie dough rolletje in het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 15-20 minuten in de oven op 170 graden. De cupcakes mogen korter dan normaal worden gebakken omdat er minder beslag in de bakvormpjes wordt gedaan.

 

Frosting

 Maak gebruik van het basisrecept frosting. Verdeel de frosting in 2 delen en voeg aan 1 deel de cacaopoeder toe. Roer dit met een houten lepel door de frosting tot de frosting mooi licht bruin kleurt. Voeg naar wens meer cacaopoeder toe voor een donkerdere kleur/ rijkere chocoladesmaak.

Breng de 2 kleuren-frosting op de afgekoelde cupcakes. Vul hiervoor de spuitzak aan de ene kant met wit en aan de andere kant met donkere frosting. Besprenkel de cupcakes met mini chocolate sprinkles voor de finishing touch!

 


Heb je wat cookie dough rolletjes over, leg ze dan bevroren op een bakplaat  in de oven op 170 graden en bak in 10 minuutjes lekkere american cookies voor bij de cupcakes. Laat de cookies goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders breken ze.

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl