Werkwijze

Maak lekkere cupcakes, kies een recept met een licht beslag of juist donker, het is maar net hoe je jouw kerststukje er uit wilt laten zien. Wij kozen voor simpele vanille cupcakes met een vanille botercrème.

 

Kleur de botercrème naar wens. Wij kozen er voor om de botercrème te verdelen in twee porties, en te kleuren met pink en green kleurstof. Kies een mooie pot uit als basis. Snij oase op maat en plaats dit in de pot (wij kozen ervoor om het plastic om de oase te laten zitten).  

 

 

Bak de cupcakes, en laat ze afkoelen. Met houten prikkers prik je gaatjes in de oase. Knip de houten prikker eventueel op maat, en steek de prikkers op een mooie manier in de oase. Nu kun je de cupcakes op de houten prikkers prikken. Strooi tussen de cupcakes wat poedersuiker of nepsneeuw om de oase te bedekken.Rangschik de prikkers met cupcakes als een mooi boeketje en strooi nog eens met wat poedersuiker over het geheel (gebruik hiervoor eventueel een zeef voor betere spreiding.)


 


Decoreeer de cupcakes nu voorzichtig met een spuitzak met frosting en mooie bijpassende sprinkles.

  

 


© Cupcakerecepten.nl